Home » Recepten » Creamy Havermout met Custard en Wortel

Creamy Havermout met Custard en Wortel

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 06:00

met een kom Havermout ben je verzekerd van een lang verzadigd gevoel. Daar kan je weer even mee vooruit.

 Custard is een veelzijdig poedertje. Taartjes, cream en koekjes zijn er mee te maken. Door maar een klein beetje aan je havermoutpap toe te voegen wordt ook die heerlijk creamy en zacht. 

Net weer wat anders in een kleine moeite!

 

Ingrediënten voor de havermoutpap

  • 100 gr wortel
  • 40 gr havermout
  • 20 gr vanille whey
  • 15 gr custardpoeder
  • snuf zout & zoetstof

Toppings

  • 1/2 peer
  • 1 el rozijnen

Hak of rasp de wortel fijn. Doe deze samen met de havermout en het snufje zout in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

Breng zachtjes aan de kook en laat  5 à 8 minuten pruttelen. Roer geregeld door.

Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze van het vuur en roer je het eiwitpoeder en de custard erdoor. Is de mix te dik, kun je wat water toevoegen.

Druppel naar smaak nog wat zoetstof erover en schenk de pap in een kom. Drop de toppings erop en eetsmakelijk!

 

Voedingswaarde totaal incl toppings

374 Kcal C.55 F.5 P.24


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.