Home » Recepten » Pompoensoep met Kerrie & Kokosmelk

Pompoensoep met Kerrie & Kokosmelk

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 06:00

Weer een kom soep voor de lunch. Deze lekkere kruidige kom pompoensoep heb je super snel op tafel. Een mooie maaltijd vol groente.

Een lekkere warme kom soep is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. De smaken van deze pompoensoep lijken erg op mijn heerlijke pompoencurry, ook een geliefde kom hier in huis.

 Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid kruiden. Met één of twee ontbrekende kruiden, smaakt deze soep ook erg lekker. Kerrie is onmisbaar en vind je vast ergens achterin je kastjes.

 

Ingrediënten voor 2 flinke kommen

  • 300 gr pompoen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2-3 tn knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • water

Kruiden

  • 1 el kerrie
  • 1 el komijn
  • 1/2-1 el zout
  • 1 th kurkuma
  • 1 th peper
  • 1/2 th chili

Optioneel

  • 100 ml kokosmelk
  • bieslook

Verzamel alle kruiden en leg deze bij elkaar op een schoteltje/klein bakje.

Snij de ui en  knoflook  fijn. Snij de pompoen en wortel in blokjes, schillen is niet nodig. Snij lelijke pitjes en randjes eventueel weg. 

Verwarm een eetlepel olie in een steel-/soeppannetje en bak de ui ongeveer 3 minuutjes. Bak de knoflook hierna even mee en voeg de kruiden en het bouillonblokje toe. Roer goed door en doe vervolgens ook de pompoen en wortel erbij.

Schenk nu water in de pan, tot de groente net onderstaat. Breng het geheel aan de kook en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten koken.

Laat de soep hierna even afkoelen en pureer deze met een staafmixer. Proef of er nog wat peper of zout bij moet.

 

Verdeel de soep over twee flinke kommen en doe in beide eventueel nog wat kokosmelk en gedroogde bieslook.

Lekker met wat flatbread of naan.

 

Voedingswaarde per portie incl. kokosmelk (1/2)

206 Kcal C.16 F.14 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.