Home » Recepten » Bulk Havermoutpap met Banaan en Pindakaas

Bulk Havermoutpap met Banaan en Pindakaas

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 06:00

Dit recept is ontstaan in een zoektocht naar variatie in het ontbijt van de mr. Na een lange tijd met alleen maar gebakken eieren, kaas en kalkoen werd het toch tijd voor wat nieuws.

In eerste instantie werd dat 'nieuws de beukers shake. Dit is inmiddels 70% van de werkdagen dit het ontbijt geworden. De smaak heeft iets weg van cakebeslag, het is een heftig goedje. 

De ingrediënten voor de shake worden in dit recept gebruikt voor een flinke havermoutpap.

Dit ontbijt bleek een goede basis, die ochtend werd er spontaan een halve marathon gelopen. (True story)

Ingrediënten 1 grote mannenmaaltijd

  • 1 banaan
  • 65 gr havermout
  • 35 gr pindakaas
  • 35 gr whey protein (vanille)
  • 25 gr rozijnen
  • water
  • snufje zout en eventueel wat zoetstof

Prak één helft van de banaan fijn en snij de andere helft in plakjes.

Doe de prak, havermout en het snufje zout in een steelpannetje en doe hier water bij tot alles net onder staat.

Breng dit alles aan de kook. Roer af en toe door tijdens het koken en ga door tot het een mooie egale pap is geworden.

Haal de pan van het vuur en voeg de whey toe. Goed roeren tot alle klontjes zijn verdwenen. Als het geheel te dik is kun je voorzichtig wat water toevoegen.

Doe de pap in een kom en verdeel de overgebleven banaan, rozijnen en pindakaas over de pap.

Even laten zakken voordat je de sportschoenen aantrekt!

Voedingswaarde Kcal. 813 C.93 F.25 P.50


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.