Home » Recepten » Appelvlaai zonder korstjes

Appelvlaai zonder korstjes

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 06:00

Gewoon een snelle variatie op de altijd geliefde appeltaart. Voor deze taart hoef je geen deeg te kneden. Kan het nog simpeler?

Al vind ik de korstjes van een gewone appeltaart het allerlekkerste dat er is, is deze creamy appelvlaai een goed alternatief als je de deegrandjes even wilt mijden. Niks ten nadele van de randjes, maar nu zijn de punten wel behoorlijk laag in kcal!

 

Ingrediënten voor 1 taart

  • 5 appels
  • 80 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 25 gr light boter
  • 100 ml magere melk
  • 50 gr suiker
  • 1 th vanille aroma
  • snuf zout

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de appels en snij deze vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan met een mes of dunschiller.

Klopt de suiker en eieren samen. Smelt de boter en mix deze door het ei en de suiker.  Voeg nu ook de melk, het vanille aroma en zout toe.

Roer door en meng het bloem door de mix.

Voeg nu per deel de appelschijfjes toe. Roer even door de mix en voeg een volgend deel toe. Alle appels moeten gelijkmatig met het beslag bedekt zijn.

Neem een ronde bakvorm* en spray deze in of bekleed het met bakpapier. Stort het appelbeslag in de vorm.

 

Zet de taart  1 uurtje in de oven.

Even laten afkoelen en aanvallen maar!

 

Voedingswaarde per punt (1/8)

128 Kcal C.23 F.2 P.4

*gebruik als het kan een kleinere ronde vorm. Ik was wat enthousiast en pakte de grootste..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.