Home » Recepten » Halloumi Salade met Sinaasappel en Parelcouscous

Halloumi Salade met Sinaasappel en Parelcouscous

Gepubliceerd op 24 maart 2021 om 06:00

Weer terug naar mijn favoriete vleesvervanger! Halloumi is lekker stevig, vettig en zout. Deze keer in een maaltijdsalade met sinaasappel en parelcouscous

Lastig voor te stellen dat ik tot één jaar geleden niet echt bekend was met halloumi. Eenmaal onder mijn steen vandaag ben ik fan!

De vettige en zoute kaas vult goed en smaakt geweldig, dit past goed bij de frisse sinaasappel. 

 

Ingrediënten voor één salade

  • 50 gr parelcouscous
  • 60 gr gemengde sla
  • 100 gr sperziebonen
  • 65 gr halloumi
  • 70 gr mais
  • 1 lente-ui
  • 1/2 sinaasappel
    • zout, peper, balsamicoazijn en sriracha

Snij de halloumi in blokjes en bak deze in een hete pan kort aan beide zijde aan. Bak ze mooi bruin.

Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de sperziebonen schoon en snij elke boon in drieën, kook ze beetgaar.

Neem een diep bord en leg hier eerst een bodem sla in. Laat de mais goed uitlekken en snij alle groente in stukjes. Verdeel alles over de salade en kruid de salade met zout, peper, sriracha en wat balsamicoazijn. 

 

Voedingswaarde totaal

520 Kcal C.61 F.18 P.26


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.