Home » Recepten » Cauliflower Protein Porridge

Cauliflower Protein Porridge

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 06:00

Na de havermoutpap met courgette, pompoen en wortel was het tijd voor de volgende variatie. Bloemkool! 

Iedere maaltijd groente! Daar waar het (makkelijk) kan pas ik deze 'regel' graag toe. Een beetje creatief zijn als grote zoetekauw. Aangezien banaan lekker zoet is en ik ook nog eiwitpoeder met bananensmaak had leek dit mij een goede tegenhanger voor de stevige bloemkoolsmaak. Een vullende pap vol met eiwitten en groente!

Durf jij het aan?

 

Ingrediënten 1 portie

  • 1 banaan
  • 30 gr havermout
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 30 gr whey protein banaan
  • 15 gr rozijnen
  • water
  • zoetstof
  • snufje zout
  • koek- en speculaaskruiden

Snij de banaan door de helft, één deel gaat door de havermoutpap en de rest is topping.

Neem een steelpannetje en doe hier de halve banaan (in stukjes), havermout, bloemkoolrijst, zoetstof en snufje zout in. Schenk hier net zo veel water bij tot alles net onder staat. Breng het aan de kook en laat het +/- 8 minuten zachtjes pruttelen tot een mooie pap.

 

Haal de pap van het vuur en roer het eiwitpoeder met een garde stevig door de pap. Proef of er nog wat extra zoetstof bij moet, je wilt geen heftige bloemkoolsmaak.

Doe de pap in een kom en leg de rozijnen, kruiden en plakjes banaan hierop!

 

Voedingswaarde havermoutpap incl. toppings

Kcal 422 C.56 F.4 P.33


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.