Home » Recepten » Risotto met champignons

Risotto met champignons

Gepubliceerd op 21 maart 2021 om 06:00

Alweer risotto? Zeker weten, deze extreem simpele risotto is een basis voor verschillende gerechten. Stukje kip, een ei of rucola erbij? Hier kan niets aan fout.

Voor mijn eigen overzicht (en mogelijk inspiratie) soms in alle risotto's even op ;):

 

Ingrediënten voor 2 porties*

  • 120 gr risottorijst
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 2 tn knoflook
  • 0.5 L groentebouillon

Snij de uien, champignons  en knoflook fijn.

Bak eerst 1 ui samen met de champignons en wat zout en peper mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg even in een kommetje.

Bak de resterende ui met wat olie in een grote diepe pan. Zodra deze glazig is kan de knoflook erbij, bak kort mee en voeg de rijst toe.

Roer goed door. Zodra de rijst wat glazig is geworden kan de bouillon erbij.

Doe eerst een scheutje en roer goed over de bodem. Zodra dit bubbelt kan de rest erbij. Kook 15 minuten en roer geregeld door.

Voeg de laatste minuten de gebakken champignons toe.

Proef tegen het einde v.d. kooktijd van de risotto of deze gaar is en nog wat extra zout nodig heeft.

Verdeel de risotto over de borden en eet deze met wat rucola, ei of kipdijen.

 

Natuurlijk is nu het moment om toch wat kaas toe te voegen. Ook erg lekker!

 

Voedingswaarde per portie (zonder extra's)

Kcal. 290 C.64 F.0 P.8


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.