Home » Recepten » Aziatisch Omelet met Gerookte Zalm

Aziatisch Omelet met Gerookte Zalm

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 06:00

Dat zalm en ei goedgaan in een combinatie met sushi is niks nieuws. Sushi voor het ontbijt is wat 'gedoe'. Is dit een makkelijk alternatief?

Deze lekkere omelet eet ik graag als lichte lunch! Het gaat geregeld mee naar werk en het is ook geschikt om vooraf al in meerdere porties te maken voor de rest van de week.

Koud of warm, dat maakt mij  niet veel uit. 

 

Ingrediënten voor 1 omelet 

  • 2 eieren
  • 60 gr gerookte zalm
  • 1/2 uitje
  • 1 norivel
  • 2 th rijstazijn
  • 1/2 th gemberpoeder
  • 1/2 th knoflookpoeder
  • 1 th kokosolie
  • zout en peper
    • koriander, lente-ui, sriracha

Snipper het uitje fijn en verhit de kokosolie in een koekenpan.

Bak het uitje aan met wat zout, peper, knoflookpoeder en gemberpoeder.

Blus het geheel af met de rijstazijn.

Kluts de eieren  los en giet het mengsel over uitjes. Leg nu de gerookte zalm in stukken over het omelet.

Vouw het norivel  meerdere keren en knip het boven de pan in slierten.

 

Dek de pan af en laat het omelet op een laag vuur nog ongeveer 3-5 minuten garen.

Strooi voor het eten nog wat lente-uitjes, koriander of sriracha over je omelet en smullen maar!

Voedingswaarde 

287 Kcal C.6 F.17 P.28


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.