Home » Recepten » Eiwitrijke Mokkacake

Eiwitrijke Mokkacake

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 06:00

Deze cake is laag in kcal en heerijk van smaak. De basis bestaan uit bonen, maar laat je daar niet door afschrikken.

Deze zachte en eiwitrijke mokkacake heeft een heerlijke structuur en is glutenvrij. De hele mokkacake heeft slechts 500 kcal, maar ik eet deze graag in twee of vier porties als snack met wat zuivelspread of pindakaas. 

 

Ingrediënten voor 1 mokkacake

  • 125 gr rode kidneybonen (bv 1 klein blik Bonduelle)
  • 2 eieren
  • 100 ml sterke koffie/espresso
  • 1 scoop whey chocolade/vanille
  • 20 gr kokosmeel
  • 1 th vanille aroma
  • 2 el vloeibaar zoetstof
  • 10 gr koopmans kookpudding chocolade
  • 10 gr cacao
  • 1/2 th bakpoeder
  • 1/2 baking soda
  • snuf zout

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe eerst de bonen, koffie, zoetstof, vanille  en eieren in een kom en mix deze met een staafmixer.  Voeg vervolgens één voor één alle overige (droge) ingrediënten toe mix tussendoor met een garde tot een mooi beslag.

 

Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm.

Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven. Iedere oven is anders, je wilt hem net gaar. Niet nat niet droog.

Als de bovenzijde bruin lijkt te worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.

Laat de cake een beetje afkoelen voor het aansnijden. Ik vind de cake de volgende dag uit de koeling het lekkerst!

Voedingswaarde hele cake

500 Kcal C.29 F.15 P.46


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.