Home » Recepten » Havermoutpap XXL met Pompoen, Wortel, Speculaas en Pindapasta

Havermoutpap XXL met Pompoen, Wortel, Speculaas en Pindapasta

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 06:00

met een kom Havermoutpap ben je bent verzekerd van een lang verzadigd gevoel. Daar kan je weer even mee vooruit.

Deze havermout-creatie was het resultaat van flinke lekkere trek na een lange run. Ik ben fan van wortel en pompoen door de pap, maar deze keer geen gezonde toppings.

Heerlijk met lekker veel speculaas en chocolade. 

 

Ingrediënten voor de havermoutpap

  • 100 gr wortel
  • 100 gr pompoen
  • 35 gr havermout
  • 35 gr vanille whey
  • snuf zout & zoetstof

Toppings

  • 15 gr schuddebuikjes
  • 15 gr pindapasta cacao
  • 15 gr rozijnen

Hak of rasp de wortel fijn. Snij de pompoen in blokjes.  Doe deze samen met de havermout en het snufje zout in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

Breng zachtjes aan de kook en laat dit 10 minuten pruttelen. Roer geregeld door.

Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze van het vuur en roer je het eiwitpoeder erdoor. Is de mix te dik, dan kun je wat water toevoegen.

Druppel naar smaak nog wat zoetstof erover en schenk de pap in een kom. Drop de toppings erop en eetsmakelijk!

 

Voedingswaarde totaal incl toppings

507 Kcal C.56 F.14 P.38


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.