Home » Recepten » Vegan Chocolade Roomtaart

Vegan Chocolade Roomtaart

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 06:00

Voor de liefhebber, deze vegan chocolade roomtaart is vegan, raw, sojavrij, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. 

Dit is de eerste keer dat ik mij waag aan vegan gebak, een beetje sceptisch, maar ohjee deze vegan chocolade roomtaart gruwelijk lekker! Ook niet geheel onbelangrijk, deze vegan taart is super makkelijk te maken. De mixer doet het zware werk en jij hoeft alleen de laagjes te stapelen en het geheel een nachtje in de koelkast te zetten.

 

Ingrediënten voor 1 vegan taart

Bodem

  • 170 gr dadels
  • 50 gr kokosrasp
  • 100 gr amandelmeel

Vulling

  • 150 gr ml kokosmelk
  • 50 gr kokosrasp
  • 100 gr cashewnoten
  • 40 ml ml maple siroop
  • 40 ml kokosolie
  • snuf zout

Toplaag

  • 100 gr chocolade
  • 100 ml kokosmelk

Week de cashewnoten +/- 60 minuten in wat water.

Doe de dadels in de keukenmixer en mix deze tot een pasta. Voeg de kokosrasp en het amandelmeel toe en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken.

Druk het bodemmengsel in het bakblik en zet in de koelkast.

Giet de cashewnoten af, gooi het water weg en doe deze samen met 150 kokosmelk, kokosrasp, maple siroop en koksolie in de keukenmixer. Hak en mix alles fijn tot een mooie creamy en egale massa. Het ziet eruit als dikke room. 

Schep dit op de bodem van taart en zet deze weer terug in de koelkast.

 

Doe de overige 100 ml kokosmelk  samen met de 100 gr chocolade in een steelpannetje en verwarm. Roer tot de chocolade helemaal is gesmolten.

Giet de toplaag voorzichtig en egaal over de roomlaag. Strijk voorzichtig gelijk. Zet de vegan chocolade roomtaart een nachtje in de koelkast. 

 

Voedingswaarde punt (1/12)

322 Kcal C.19 F.24 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.