Home » Recepten » Gezonde Brownies met amandelmeel

Gezonde Brownies met amandelmeel

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 06:00

Een gezonde brownie zonder bloem en geraffineerde suikers. Een glutenvrije trakatie. 

Door het amandelmeel en de pindakaas hebben deze brownies een heerlijke stevige body. Een flinke hap!

Zorg ervoor dat je extra rijpe (bruine) bananen gebruikt, des te zoeter is de brownie. Ben je een zoete kauw, voeg dan wat vloeibaar zoetstof toe.

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gr pindakaas
  • 25 gr cacao
  • 70 gr amandelmeel
  • 1/2 th baking soda
  • snuf zout

Topping

  • 25 gr chocolade (gehakt of chips)

Verwarm de oven op 175 graden.

Prak de bananen fijn met een vork en doe het is een beslagkom. Meng hier eerst het ei en pindakaas doorheen tot een egaal geheel. Doe vervolgens alle overige ingrediënten (behalve de chocolade) in de kom en roer weer door tot een egaal beslag.

Doe de mix in een ovenvorm met bakpapier en strooi de chocolade over de bovenkant.

Zet de brownie 20-25 minuten in de oven.

Laat de brownie even afkoelen voor het aansnijden en bewaar de stukken in de koelkast

Voedingswaarde per stuk (1/4)

296 Kcal C.11 F.22 P.11


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.