Home » Recepten » Chana Masala, curry met kikkererwten

Chana Masala, curry met kikkererwten

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 06:00

Deze kikkererwtencurry haal ik graag bij de plaatselijke toko. Toch slaat het gemak van afhalen bij mij al snel om in de nieuwsgierigheid van zelf maken. 

Ik was verrast hoe makkelijk deze heerlijke curry zelf te maken is. Serveert daarom elk Indiaas restaurant dit gerecht standaard in hun menu's? Wie weet, het gemak en een heerlijke smaak. 

 

Ingrediënten voor twee porties Chana Masala

  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 tn knoflook
  • stukje geraspte gember
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 300 gr kikkererwten
  • sap uit een halve citroen

kruiden

  • 2 el koriander
  • 1 el komijn
  • 2 th paprikapoeder
  • 2 th garam masala
  • 1 th kurkuma
  • 1/2 th chilipoeder
  • zout

Snij de ui, chilipeper en knoflook fijn. Doe deze samen met de geraspte gember in een koekenpan en fruit het aan in wat olie. Zodra de ui glazig is kunnen de kruiden hierbij. Bak dit al roerend een paar minuten. 

Voeg nu de tomaten en kikkerweten toe samen met een 150 ml water.

Laat dit geheel 20 minute sudderen. Voeg hierna het citroensap en zout toe.

Serveer de Chana Masala met een frisse salade, wat naan brood of paneer.

De dag ná bereiding is deze curry het allerlekkerst!

 

Voedingswaarde per portie (1/2)

289 Kcal C.32 F.9 P.15

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.