Home » Recepten » Vegan Linzenstoofpot met Zwarte Bonen

Vegan Linzenstoofpot met Zwarte Bonen

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 06:00

Dit vegan stoofpotje zit vol eiwit dankzij de linzen en zwarte bonen. Makkelijk te bereiden in één pan zonder al te veel spannende handelingen.

Stoofpotjes zijn makkelijk te maken en fijn om 'achter de hand te hebben'. Als ik op een zaterdagmiddag dit stoofpotje snel maak weet ik dat het of die avond of dat weekend vast wel een moment van pas komt. Als avondmaaltijd met rijst of als dip met wat nacho's bij de borrel. 

Dit stoofpotje kan altijd!

 

Ingrediënten voor twee porties

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr rode linzen (gedroogd)
  • 200 gr zwarte bonen (uitgelekt gewicht)
  • 1 el tomatenpuree
  • 0,5 L groentebouillon

kruiden

  • 1/2 th chili
  • 1/2 th komijn
  • 1/3 th paprika
  • zout & peper

Optioneel wat citroensap, rode ui en koriander.

Spoel de gedroogde linzen goed af onder koud water. Zet de bouillon en alle kruiden vast klaar naast het fornuis.

Snij de wortel in blokjes en de ui en knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en bak de ui en wortel in wat olie. Zodra de ui glazig is kunnen de knoflook en kruiden hierbij. Bak dit één minuutje mee, pas op dat het niet aankoekt. Voeg de tomatenpuree en de bouillon in delen toe. Roer eerst de bodem schoon met een deel van de bouillon, voeg hierna de rest toe. Breng het aan de kook en doe ook de gedroogde linzen in de pan.

Laat dit 20 minuten op een zacht vuurtje koken. Tot de linzen gaar zijn. Doe hierna de zwarte bonen bij de linzenstoof en warm het even mee. Proef of er nog wat zout en peper extra bij moet. Ik doe meestal van beide 1/3 theelepel.

 

Garneer de linzenstoofpot met wat citroensap, rode ui en koriander.

Als lunch is deze stoof alleen prima, meer zin in een avondmaaltijd?

Eet de stoofpot dan met wat hummus, Turks brood of tortillachips. 

Voedingswaarde per portie (1/2)

391 Kcal C.45 F.6 P.22


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.