Home » Recepten » Kruidige Worteltaart met Kwark Frosting

Kruidige Worteltaart met Kwark Frosting

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 06:00

Deze ultieme carrot cake is precies zoals die moet zijn. Smaakvol, kruidig en vol wortels. 

Worteltaart staat in mijn top 3 favoriete taartjes. De andere grote liefdes zijn cheesecake en brownies. Deze worteltaart is precies zoals die  moet zijn. Even zonder 'gezonde fratsen' maar, natuurlijk vol wortel, kruiden en rozijnen.

Deze wortelaart is zooo lekker !

 

Ingrediënten 1 plaat

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 th bakpoeder
  • 1/2 th gember
  • 1/2 th vijfkruidenpoeder
  • 1/4 th nootmuskaat
  • snuf baking soda
  • 2 eieren
  • 150 gr donkere basterd suiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 wortels, fijn geraspt (+/- 300 gr)
  • 1 sinaasappel sap en rasp
  • 125 gr rozijnen

Toppings

  • 100 gr kwark
  • 100 gr zuivelspread
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 citroen sap en rasp 

Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onder warmte.

Doe de rozijnen in een kommetje en pers de sinaasappel hierboven uit.

Meng de droge ingrediënten in een kom. Dat zijn het bakmeel tot en met  baking soda.

Meng vervolgens in een andere kom de eieren en suiker mooi luchtig. Schenk vervolgens tijdens het kloppen de olie hier voorzichtig bij.

Schep het bloemmengsel door het suikermengsel, zodra dit een geheel is niet verder kloppen. 

Schep vervolgens de wortelrasp, gewelde rozijnen, sinaasappelrasp en het overgebleven sap door de mix. 

Stort het beslag in een ingevette vorm en bak de taart 45-50 minuten gaar. Tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de taart goed afkoelen. 

 

Meng alle ingrediënten voor de frosting is een bakje.

Goed roeren tot een klontvrij smeersel.

Smeer dit gelijkmatig over de worteltaart.

De taart is ingepakt en zonder frosting enkele dagen goed houdbaar. Smeer voor het serveren de frosting over de worteltaart.

 

Voedingswaarde per punt incl frosting  (1/12)

309 Kcal C.42 F.14 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.