Home » Recepten » Vegetarische Caesar Salade

Vegetarische Caesar Salade

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 06:00

Mijn favoriete salade, de Caesar! Koolhydraatarm en vol eiwitten. Deze keer in de vegetarische versie, gewoon voor de afwisseling.

De allerlekkerste caesar salade eet ik bij Café-restaurant de Punt te Baambrugge. Vol met kip, een eitje en alles wat er verder in hoort. Een dagje minder vlees kan nooit kwaad. Voor die dagen is dit een lekker recept, de vegetarische caesar.

Zonder kip en ansjovis, maar met lekker veel kaas en een ei.

 

Ingrediënten voor 2 porties 

  • 200-250 gr ijsbergsla
  • 1 pak (175 gr) vegetarische kipstukjes (lidl)
  • 1/2 rode ui
  • 2 eieren
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 60 gr belegen 30+ kaas
  • 20 gr kappertjes

Dressing

  • 60 gr magere kwark
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el knoflookpoeder
  • peper & zout 

Kook de eieren en snij de sla, tomaten en rode ui in stukken. Snij ieder ei in partjes en rasp de kaas.

Bak de vegetarische kipstukjes rondom mooi bruin in een koekenpan. 

Neem een diep bord en doe hier een bodem ijsbergslag in gevolgd door de tomaten, rode ui, vegetarische kip, ei, kaas  en kappertjes. 

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en verdeel deze als laatste over de salade. 

Voedingswaarde per salade (1/2)

419 Kcal C.10 F.23 P.39


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.