Home » Recepten » Gado Gado Salade met Vegetarische kip

Gado Gado Salade met Vegetarische kip

Gepubliceerd op 19 mei 2021 om 06:00

Dit is één van mijn meest gegeten maaltijden. Het is simpel, vol groente en alles met pindakaas en ei is natuurlijk heerlijk. Een super snelle, koolhydraatarme en eiwitrijke bak groenvoer.

Elke editie wisselen de ingrediënten en verhouden wel met elkaar,  altijd met sperziebonen, komkommer en wortel. Soms met wat aardappel, meestal niet. Deze keer gebruik ik de Vegetarische Kipstukjes van de Lidl.

Deze Gado Gado is ook heerlijk met mijn zelfgemaakte kipsaté salade.

 

Ingrediënten voor twee salades

  • 200 gram komkommer
  • 200 gram wortel
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 pak (175 gr) vegetarische kipstukjes Lidl

Voor de pindasaus

  • 40 gram pindakaas
  • 20 gram sojasaus 
  • 20 gram sambal

Bak de vegetarische kip aan in een hete koekenpan. 

Snij de komkommer in blokjes, de wortel in julienne en snij de sperziebonen in drieën. Kook de sperziebonen beetgaar, voeg het eitje aan dit kookwater toe en kook deze half hard. Je kunt ook de wortelreepjes heel kort meekoken, soms doe ik dat even.

Mix de pindakaas met sojasaus en sambal, roer door. Om deze wat vloeibaarder te maken kun je per keer een eetlepel kookvocht (van de kokende sperziebonen) toevoegen. Roer door en proef of deze naar wens is, wat zoetstof, honing of gember is hier ook erg lekker in! Vandaag houden we het simpel.

 

Leg in een diep bord alle groente, de vegetarische kipstukjes en het eitje. Lepel de pindasaus erover en klaar is de Gado Gado salade!

Voeg naar smaak koriander, lente ui, gebakken uitjes of sambal toe.

 

Voedingswaarde per vegetarische gado gado salade (1/2)

 428 Kcal C.18 F.22 P.35

Door te wisselen met een extra ei i.p.v. kip of extra rijst en aardappel zullen de voedingswaarde veranderen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.