Home » Recepten » Cinnamon Rolls | Makkelijke Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Cinnamon Rolls | Makkelijke Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 06:00

Wat is er lekkerder dan de geur van verse croissants. Verse kaneelbroodjes gemaakt van croissants!

Kaneelbroodjes, ook wel Cinnamon Rolls*  zijn die heerlijke koeken die je van ver al kan ruiken. Neem daar een flinke cappuccino bij en mijn dag kan niet meer stuk. Niet het ontbijtje voor iedere dag, maar wel lekker voor op een relaxte zondag.

 

Ingrediënten voor 8 kaneelbroodjes

  • 1 rol croissantdeeg
  • 30 gr roomboter
  • 1 el kaneel
  • 30 gr basterd suiker

Glazuur

  • 50 gr poedersuiker
  • 1 el water
  • 1/2 th vanille aroma

Verwarm de oven op 200 graden, boven en onderwarmte.

Rol het croissantdeeg uit en knijp de naadjes goed dicht. Smelt de boter en smeer het croissantdeeg hiermee in.
Strooi de kaneel en suiker gelijkmatig over de met boter ingesmeerde plaat.
Rol dan het croissantdeeg weer op. Zie je wat naadjes van de onderzijde, knijp deze dan wederom goed dicht. 
Snij de rol in 8 gelijke delen en snij deze hier en daar in.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaneelbroodjes ongeveer 12 minuten, ze zijn klaar als deze mooi goudbruin zijn.
 
Maak ondertussen het glazuur. Roer alle ingrediënten samen in een kommetje. Blijft het te waterig, voeg dan wat extra poedersuiker toe.
 
Haal de kaneelbroodjes uit de oven en verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes als ze zijn afgekoeld. 
 

De kaneelbroodjes zijn vers het allerlekkerste!

Voedingswaarde per kaneelbroodje (1/8)

210 Kcal C.27 F.10 P.4

 

*huh maar die rolls zien er normaal toch anders uit!? Klopt, rolfoutje. Maar het blijven rolls toch ;). Of valt dit in 'twisters' categorie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.