Home » Recepten » Eiwitrijke kokos en perencake

Eiwitrijke kokos en perencake

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 06:00

Vond je de Eiwitrijke sinaasappelcake een succes? Dan zal deze perencake ook in de smaak vallen. 1/4e cake als snack of een halve met het ontbijt, Who's in? 

Door het gebruik van amandelmeel en kokosmeel is deze perenappelcake ook glutenvrij. Een lekkere zoete en zachte cake voor de snack-trek. In deze cake gaat iets minder amandelmeel, maar meer kokosmeel. In plaats van gewone kwark kies ik vaak de Campina kokos kwark, zie je die even niet pak dan een andere lekkere smaak.

 

Ingrediënten voor 1 cake

  • 2  peren
  • 2 eieren
  • 150 gr Campina milde kwark kokos of vanille
  • 40 gr kokosmeel
  • 30 gr  vanille whey
  • 20 gr amandelmeel
  • 1-2 el zoetstof
  • 1 th bakpoeder
  • 1/2 th vanille aroma 
  • snuf zout

Optioneel topping: 15 gr schuddebuikjes, cacaonibs of nootjes

Verwarm de oven op 190 graden.

Was en snij 1,5 peer in hele kleine blokjes en 0,5 peer in dunne plakjes. 

Meng alle ingrediënten (behalve de  plakjes peer en eventuele toppings) samen in een kom. Roer goed door tot een mooie egale mix. 

Doe de mix in een cakevorm met bakpapier of anti-aanbakspray. 

Leg de perenplakjes op de bovenkant en bak de cake 60 minuten in het midden van de oven. 

Als de bovenzijde te bruin  lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.

Laat de cake goed afkoelen voor het aansnijden.

 

Voedingswaarde per plak (1/10)

75 Kcal C.5 F.3 P.6


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.