Home » Recepten » Zachte Karnemelk Wafels met Havermeel

Zachte Karnemelk Wafels met Havermeel

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 06:00

Met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke zachte wafels. Afhankelijk van het soort havermeel zijn ze ook nog glutenvrij

Yes, weer wafels. De ene wafel is de andere niet, elke kleine verandering in een recept kan weer totaal anders uitpakken. 

Het karnemelk in de wafels maken de structuur heerlijk luchtig en zacht. 

Natuurlijk kun je deze wafels ook met gewone melk maken, maar ik kan niet garanderen dat ze dan net zo lekker zijn. ;)

 

Ingrediënten 4 wafels met havermeel

  • 2 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 50 gr havermeel
    • snuf zout, bakpoeder en zoetstof

Meng het havermeel, karnemelk en ei samen met het bakpoeder, zoetstof en zout. Roer door tot een egaal beslag.

Verwarm het wafelijzer en spray deze in met bakspray.

Verdeel het beslag over de ijzers en bak de wafels mooi bruin.

De wafels zijn klaar als er geen stoom meer uit het ijzer komt.

 

Heb je geen  havermeel, maak dit door havermout in een keukenmachine te hakselen. Of meng alle ingrediënten met een staafmixer samen.

 

Voedingswaarde 4 wafels excl. toppings

374 Kcal. C.36 F.14 P.24


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.