Home » Recepten » Glutenvrije abrikozencake

Glutenvrije abrikozencake

Gepubliceerd op 7 juli 2021 om 06:00

Een zoete en glutenvrije abrikozencake zonder toegevoegde suiker. Lekker voor de zoete trek. 

Weer een snelle variant in de glutenvrije hoek. Ik had wat abrikozen in huis die dringend gegeten moesten worden. Die trek werd de creatie tot deze glutenvrije abrikozencake. Een zoete cake (gezoet door de abrikozen) zonder toevoegde suiker. 

 

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gr verse abrikozen
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 100 gr magere kwark
  • 40 gr kokosmeel
  • 40 gr amandelmeel
  • 2 el zoetstof
  • 1 th bakpoeder
  • 1/2 th vanille aroma 
  • snuf zout

Verwarm de oven op 190 graden.

Was en snij de abrikozen in kleine blokjes.

Meng alle ingrediënten samen in een kom. Roer goed door tot een mooie egale mix.

Doe de mix in een cakevorm met bakpapier of anti-aanbakspray. 

Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven. 

Als de bovenzijde te bruin lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie. (had ik achteraf gezien best mogen doen..;))

Laat de cake goed afkoelen voor het aansnijden en bewaar deze in de koelkast.

Voedingswaarde per plak (1/10)

69 Kcal C.4 F.4 P.4

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.