Home » Recepten » Dagin Smoor, Indisch stoofvlees met ketjap

Dagin Smoor, Indisch stoofvlees met ketjap

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 06:00

Een lekker stoofpotje komt altijd van pas. Dit gerecht kun je zowel in de slow cookers als braadpan bereiden. 

Stoofvlees vind ik in alle soorten een succes. Met kip, varken en rund. Allemaal helemaal lekker. Meestal pak ik mijn recept voor Stoofvlees met Grand Prestige bier.

Ook een aanrader.;)

 

Ingrediënten voor 5 porties

  • 1000 gr sukadelappen
  • 0,5 L runderbouillon
  • 100 gr ketjap
  • 3 tn knoflook, geperst
  • 2 uien, in ringen
  • 2 el tomatenpuree
  • 1-2 el sambal
  • 2 el azijn (appel, rijst of witte)
  • 1 th gemalen nootmuskaat
  • 1 th gemalen kruidnagel
  • peper en zout

Snij de sukadelappen in stukken en bestrooi deze met peper en zout.

Verhit bakboter in een diepe pan en bak de sukade rondom bruin. Haal deze uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook, kruiden, tomatenpuree en sambal samen aan in dezelfde pan.

Schraap de bodem met wat bouillon schoon indien nodig. 

Doe vervolgens alle ingrediënten; het vlees, ui-mengsel, bouillon, ketjap en azijn in de slow cooker. Zet deze op standje low en laat 6-8 uur pruttelen. (Of high voor 3-4 uur).

Heb je geen slow cooker, voeg dan alles toe aan de pan en laat op een zacht vuur met de deksel op de pan garen. 

 

De volgende dag is stoofvlees op z'n best! Serveer het met wat gekookte rijst, boontjes en gebakken uitjes.

Voedingswaarde per portie (1/5)

361 Kcal C.13 F.15 P.44


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.