Home » Recepten » Bananenbrood met dadels

Bananenbrood met dadels

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 06:00

Er zijn zoveel opties met bananenbrood dat ik zelden een bekend recept pak. Altijd benieuwd naar andere verhoudingen, soms een succes en soms niet. ;)

Dit bananenbrood is basic en gezoet met dadels  Dit keer had ik nog wat volkoren speltbloem in huis. Heb je geen volkorenbloem dan kan dit recept ook prima met de witte/gewone versie. Zorg er wel voor dat je bananen al lekker bruin en rijp zijn, des te zoeter is je bananenbrood. 

Uit dit brood haalde ik 12 lekkere dikke snack plakken. Je kunt ze makkelijk wat dunner snijden als je wilt. Op de onderste foto heb ik een portie van drie plakken dunner gesneden. 

 

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 4 (kleine) rijpe bananen (+/- 300 gr)
  • 4 grote medjoul dadels (+/- 100 gr)
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 140 gr volkorenbloem
  • 1 th bakpoeder
  • 1 th vanille
  • 1 el kaneel
  • snuf zout

Verwarm de oven op 200 graden. Prak de bananen met een vork fijn in een beslagkom en snij de dadels in stukjes. Pureer dit met een staafmixer goed fijn. (heb je een blender dan kan het ook allemaal daarin)

Roer de eieren door het bananenprakje, maak het mengsel klontvrij. Voeg vervolgens alle overgebleven ingrediënten toe. Roeren en mixen tot alle klontjes verdwenen zijn. 

Neem een cakeblik met hierin een bakpapier. Stort het bananenbeslag in de vorm.

Bak het brood in 45-50 minuten in de oven. Iedere oven is anders, het brood is klaar wanneer een satéprikker schoon uit de binnenzijde komt.

 

Laat het brood goed afkoelen en snij het in plakken. Bewaar het brood in een afgesloten bakje in de koeling.

 

Voedingswaarde per plak (1/12)

102 Kcal C.18 F.1 P.4


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.