Home » Recepten » Rabarber Compote & Crumble Suikervrij

Rabarber Compote & Crumble Suikervrij

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 06:00

Rabarber is momenteel in het seizoen. Ik denk dat ik deze groente één keer heb gegeten en ook nog nooit zelf heb klaargemaakt.

Eens moet de eerste keer zijn en dit was een eitje. Er gaan veel recepten rond met een berg suiker, nergens voor nodig. Vloeibaar zoetstof koop ik bij de kruidvat/trekpleister en vind ik de ideale suikervervanger. 

 

Ingrediënten voor 1 bakje rabarber compote

  • 300 rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 1 el citroensap
  • 1-2 el vloeibaar zoetstof
  • 1/4 th vanille aroma

Ingrediënten voor de rabarber crumble

  • 1/2 portie rabarber compote
  • 35 grove havermout
  • 15 gr light boter

Snij de kontjes en bovenkanten van de stelen af, ongeveer 2 a 3 cm. Was de rabarber goed en snij alles in blokjes. 

Doe de rabarber, rasp en sap van de sinaasappel, citroensap, zoetstof en vanille in een steelpan. Schenk hier water bij tot het net niet onder staat. Breng alles aan de kook en laat dit 15 minuten pruttelen.

Laat goed afkoelen en klaar is je suikervrije rabarber compote. 

 

Neem voor de rabarber crumble de helft van de compote. Ongeveer 150 gram. Doe dit in een klein ovenbestendig kommetje.

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng/prak de boter en havermout samen en verkruimel dit vervolgens gelijkmatig over de rabarber. 

Zet de rabarber crumble ongeveer 20 minuten in de oven.

 

Ik eet de rabarber crumble graag als ontbijtje met wat kwark erbij.

 

Voedingswaarde 1 rabarber crumble

204 Kcal C.24 F.8 P.7


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.