Home » Receptenindex » Foe Yong Hai met extra groente & broccolirijst

Foe Yong Hai met extra groente & broccolirijst

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 06:00

Een goed gevuld omelet kent iedereen wel. Dit Chinese groenteomelet met zoete tomatensaus zit vol groente en eiwitten.

Foe Yong Hai is zo'n gerecht wat ik nooit zelf zou kiezen, maar als het dan in het maandmenu zit vind ik het heerlijk. De zoet-pittige saus samen met het zachte ei, een top combinatie. In het recept hieronder heb ik de saus 'simpel' proberen na te maken en wat extra vitamientjes toegevoegd.

 

Ingrediënten voor 2 porties

    • 6 eieren
    • 250 gr fijngesneden soepgroente (AH)
    • 250 gr taugé
    • 200 gr gekookte zilvervliesrijst
    • 400 gr broccolirijst
    • kruiden: vissaus, zout peper.
  • Voor de saus
    • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
    • 2 tn knoflook
    • 1 ui
    • 1 el rijstazijn
    • 2 th geraspte gember (of 1 th gemberpoeder)
    • 1 th peper
    • druppels zoetstof

Begin met de saus. Neem een steelpannetje en doe hier 1 eetlepel olie en fijngesneden ui in. Bak glazig en voeg de knoflook toe. Na 2 minuten kunnen alle overige ingrediënten hierbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat rustig pruttelen en roer af en toe door.

 

Neem een grote koekenpan en bak hier de fijngesneden soepgroente in. Na enkele minuten  kunnen de eieren erbij. Breek deze eerst in een kom/beker, roer door en kruid met vissaus of zout. Doe het eimengsel in de pan en bak deze eerst aan één kant. Maak 4 kwarten in de pan er draai deze om. Bak enkele minuten aan de andere zijde.

Kook water en giet het hete water over de taugé en broccolirijst. Mix de broccolirijst met de gekookte zilvervliesrijst er verdeel over de borden. Verdeel vervolgens het omelet, de taugé en als laatste de saus.

Garneer met bosui en eventueel wat sambal.

Voedingswaarde per portie

485 Kcal C.44 F.16 P.30


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.