Home » Receptenindex » Wortelcake met honing en havermout

Wortelcake met honing en havermout

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 06:00

Na de succesvolle poging met de courgettecake keek wilde ik meer. Eigenlijk was ik van plan om direct weer de courgettecake te maken, maar er waren meer wortels in huis. 

Even puzzelen met wat verhoudingen en uiteindelijk pakte alles goed uit! In de avond gemaakt en de mr. was de volgende ochtend duidelijk; Deze is nog lekkerder! Ik ben ook om, hij is iets lichter qua body maar veel rijker aan smaak. De substantie is top. Zoet, smeuïg en vol van smaak.

Die courgettecake was dus snel van de troon gestoten.

 

Ingrediënten

  • 350 gr geraspte wortel
  • 150 gr volkoren bloem
  • 40 gr havermout
  • 100 gr honing
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 th vanille aroma
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr rozijnen

Kruiden

  • 4 th kaneel
  • 1 th gemberpoeder
  • 1 th kruidnagel
  • 1 th nootmuskaat
  • 1 mespuntje zout
  • 1 th bakpoeder

Verwarm de oven op 175 graden.
Klop de eieren en honing samen mooi luchtig, voeg hier de olie en vanille aan toe. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten, bloem, havermout, zout, bakpoeder en kruiden door elkaar. (niet de noten en rozijnen)
Voeg de wortel toe aan het ei-suikerbakje en spatel ook het bloemmengsel hier voorzichtig door. Zodra dit een geheel is kunnen als laatste de rozijnen en walnoten noten erdoor. 
Schenk dit beslag in een ingevette cakevorm en plaats voor 55 à 60 min in de oven.

Wanneer een satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm.

 

Wederom, net als bij de courgettecake, vind ik deze één dag later het lekkerst. 

Bewaar de cake in de koelkast, hij blijft dan zeker 4 dagen lekker.

 

Met 12 knappe plakken is de voedingswaarde per plak

214 Kcal C.21,4 F.12 P.4,4


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.