Home » Receptenindex » Oranje curry

Oranje curry

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 08:00

Wat voor curry is dit nou, pompoen, zoete aardappel, kikkererwt, 'groente' of dan maar gewoon Oranje Curry. 

Lekker vullend, smaakvol en een berg groente voor je neus.

Ingrediënten

  • 600 gram ongeschilde pompoen in blokjes 
  • 360 gram ongeschilde zoete aardappelen in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel van komijn, gember, chili, kurkuma, citroengras
  • 1 eetlepel massala/ kerrie kruiden
  • 120 gram kikkererwten uit blik

* optioneel 1 rotiplaat/ flatbread/ tortilla en vissaus

 

    • De oven op 200 graden. De kikkererwten afspoelen en drogen. In een kom mixen met een scheutje olie, zout en eventueel wat chili/paprikakruiden. Deze mix op een met bakpapier bekleedde bakplaat 15-20 minuten roosteren in de oven.
    • De ui en knoflook in een laagje olie laten zweten in een diepe pan. Zodra deze mix glazig begint te worden kunnen de kruiden erbij. Bak deze zodat de kruiden hun smaak kan geven.
    • Vervolgens de pompoen en zoete aardappel toevoegen en alles samen roeren in de plan. Als laatste de kokosmelk erbij en eventueel wat smaak geven met wat visaus en of peper. Dit geheel laten zachtjes laten koken tot alle groente gaat zijn en de curry ingekookt.
    • Curry verdelen over de borden en als laatste de geroosterde kikkererwten hierover verdelen.

Serveren met een rotiplaat, flatbread, tortilla of naan. Met wat meer kokosmelk en vissaus is deze curry ook lekker als soep. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.