Home » Receptenindex » Kruidige courgettecake

Kruidige courgettecake

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 06:00

Courgette is een veelzijdig stukje groen. Bevroren door de shake en smoothiebowl, in sliertjes noemen we deze courgetti en vervangt hij de..spaghetti.

Rauw door salades, vulling voor je omelet, dunne plakjes uit de oven als 'chips' maar, deze cake is ook erg lekker!

De smaak is kruidig en vol, niet zoet. Ben je een zoetekauw kan je meer suiker of wat zoetstof toevoegen. Door het gebruik van havermout, volkorenbloem en noten is dit een lekker stevig en vullende snack.

 

Ingrediënten

  • 300 gr geraspte courgette (1 medium stuk)
  • 50 gr rozijnen
  • 200 gr volkoren bloem
  • 60 gr havermout
  • 3 th kaneel
  • 1 th gemberpoeder
  • 1/2 th kruidnagel
  • 1 mespuntje zout
  • 1 th bakpoeder
  • 2 eieren
  • 80 gr kokosbloesemsuiker *elk type kan
  • 2 th vanille aroma
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 50 gr walnoten
  • 20 gr hazelnoten

 

Verwarm de oven op 175 graden.

Klop de eieren en suiker samen mooi luchtig, voeg hier de olie en vanille aan toe.

Meng in een andere kom het bloem, zout, bakpoeder en kruiden door elkaar. 

Voeg de courgette toe aan het ei-suikerbakje en spatel ook het bloemmengsel hier voorzichtig door.

Zodra dit een geheel is kunnen als laatste de rozijnen en noten erdoor. 

Schenk dit beslag in een ingevette cakevorm en plaats voor +/- 1 uur in de oven op 175 graden. Wanneer een satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. 

Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm.

 

Ik vind deze cake de volgende dag het lekkerste. 

Uit één cakevorm haal ik 10 dikke plakken. Macro's per plak zijn in dat geval.

300 Kcal C.29 F. 17 P.6

30 gram groente per plak

Door de noten uit het recept te laten kan je 50 kcal per plak besparen. Hiermee mis je wel wat body. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.