Home » Receptenindex » Linzertorte van de Piste

Linzertorte van de Piste

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 19:18

Voor het eerst 'ontdekt'tijdens een koffiebreak op één van de eerste dagen wintersport in Italië. Linzer torte is traditioneel Oostenrijks gebak, cake gegarneerd met Jam en een roosterontwerp bovenop. Het is vernoemd naar de stad Linz, Oostenrijk.

De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.

Ingrediënten

  • 150 gr boter 
  • 250 gr bloem
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • citroen, kaneel, kruidnagel, vanille
  • 10 gr bakpoeder
  • 300 gr jam
  • 100 gr hazelnoten (geroosterd en fijngehakt)
  • bakvorm 20-24 cm doorsnede 

 

    • Boter en suiker luchtig kloppen. Vervolgens de boten, bloem, ei en kruiden erbij. Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Deeg verdelen in 4 delen. 3 Delen over de bodem uitrollen. Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.
    • 40-45 minuten in de oven op 190 graden.

Deze taart schijnt lekkerder te zijn na 1 a 2 dagen. Zelf heb ik dit nog niet getest. (Taart-op)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.