Home » Receptenindex » Maaltijdsalade Kipsaté

Maaltijdsalade Kipsaté

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 07:25

In kon het niet meer aanzien hoe MR. bakjes 'kipsate' op brood smeerde. Ik denk dat het percentage kip in deze bakjes schrikbarend weinig is en de andere toevoegingen wil ik niet eens zien.
Sinds ik dit maak worden er geen kant-klare kipsaté bakjes meer gehaald. (Al doe ik voornamelijk zelf de boodschappen)

Twee in 1 post, bij ons bekend als de  'Gado Gado' Maaltijdsalade.
Deze maaltijdsalade wordt ook geregeld met alleen zelfgemaakte satésaus gegeten als de kipsate-salade even niet voor handen is.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2-4 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 theelepel Gemberpoeder, knoflookpoeder, 
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel soya, ketjap manis
  • 1/2 L. Kippenbouillon
  • 1/2 - 1 eetlepel Sambal
    • De hoeveelheden voor een bakje kipsate zijn helemaal naar smaak maar in basis doe ik altijd eerst 2 flinke kipfilets in een pan met bouillon, deze kook je in 15  min zachtjes gaat.
    • Haal de kip uit de pan, gooi de pan bouillon niet weg. Zodra de kip is afgekoeld kan je deze met behulp van twee vorken gaan plukken. Deze mix aan kip samen met de eetlepels pindakaas mixen in een kom. De overige ingrediënten toevoegen en roeren. Naar smaak en substantie wat bouillon of andere smaken uit de ingrediënten lijst toevoegen.

Deze mix is lekker op brood, op wat komkommer of maak er de volgende 'gado gado 'salade mee.

 

 

Ingrediënten voor één maaltijdsalade

  • 2 eetlepels kipsatemix.
  • 100 gram komkommer
  • 100 gram gerapste worteltjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 krieltjes uit de airfryer
  • 1 ei
    • Alle ingrediënten kunnen vooraf af klaar gemaakt worden. Eenmaal aan tafel of in de lunchbox hoef je enkel de ingrediënten bij elkaar te 'gooien'. Voeg naar smaak extra ketjap of sambal toe.



     

     


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.