Home » Receptenindex » Avocado, zoete aardappelsalade met feta

Avocado, zoete aardappelsalade met feta

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 20:10

Maar 5 ingrediënten in een gouden combi. Zoute kaas, met creamy avocado en zoete aardappel. Meer is er niet nodig.

Een simpele, snelle bak sla in een flits op tafel. Alleen even wachten tot de zoete aardappel gaar is. Verder is deze salade enkel wat snij en gooi werk in de kom.

De smaakcombinatie van avocado, zoete aardappel en kaas vind ik heerlijk. Ook met oude geitenkaas is een lekkere maaltijd.

 

Ingrediënten voor 1 salade

  • 175 gr zoete aardappel
  • 60-80 gr rucola melange
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 60 gr avocado
  • 40 gr feta
  • Peper, zout

 

Zet de airfryer (of oven) aan op 190 graden.

Snij de zoete aardappel in blokjes en doe deze 15 minuten in de oven. 

Leg de sla in een diepe kom, snij de tomaatjes in parten, lepel de avocado uit en voeg beide toe aan de sla. 

Voeg ook de zoete aardappel toe en verkruimel als laatst de feta over het geheel.

 

Kruid met zout en peper. Voeg eventueel wat olijfolie en balsamicoazijn toe.

 

Voedingswaarde

410 Kcal C.48 F.20 P.14

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.