Home » Receptenindex » BBQ: "Oosterse'kipsate

BBQ: "Oosterse'kipsate

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 23:00

Waar we vroeger gemiddeld 4 verschillende soorten vlees per persoon rekende tijdens de barbecue is dat tegenwoordig 1 a 2.

De pakken barbecuevlees van de supermarkt gruwel ik een beetje van. Dubieuze worstjes en burgers sla ik graag over. De lekkerste stukjes puur vlees haal ik het liefst op de markt. Dit keer kippendij. 

 

De kip en marinade maak ik één dag van te voren, de kip kan zo de hele nacht trekken. De volgende dag hoef je alleen nog de man deze huizes aan werk te zetten om deze jongens te grillen. Ja, heel traditioneel hier wat de BBQ betreft.

 

Ingrediënten

  • 800 gram kipdijen
  • 4 cm gember
  • 1 kleine ui
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 3 th sambal
  • 2 th ketoembar/korianderzaad
  • 2 th komijn
  • 2 th citroengras
  • Peper en zout.

Snij de kipdij in blokken, maak deze niet te klein. Door het grillen zullen ze krimpen. Ik haal ongeveer 3 á 4 stukken uit één dij.

 

Snij de gember, ui en knoflook fijn. Voeg hier de lepels suiker, soja, ketjap en sambal aan toe. Als laatste de theelepels kruiden erbij en eventueel wat peper en zout. Roer even door tot een geheel en voeg de kipstukken toe. Roer om tot alle kip gelijkmatig in de marinade hangt. 

Dek de kom met kip af met plasticfolie of doe het geheel in een afsluitbare bak. 

Laat 1 nachtje trekken in de koelkast.

Rijg de volgende dag het gewenste aantal stukjes kip op een stokje en gril deze gaar op de barbecue.

 

Bij deze kipsaté is geen sausje nodig, lekker met wat gegrilde maïskolven of een frisse salade. De smaak is zoet, oosters en met een beetje pit. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.