Een flinke bak groen, hoog in eiwit met heerlijke smaken. De ideale 'salade' courgetti op een warme zomeravond
Courgette is een grote favoriet, een veelzijdig stukje groenvoer. Door de redelijk vlakke smaak dient er in het geval van courgetti een goede smaakmaker toegevoegd te worden. Dit keer ansjovis en rode pesto.
Dit is een lichte maaltijd, perfect voor een warme zomerdag.
Ingrediënten
- 200 gr courgette
- 100 gr snoeptomaten
- 40 gr rucola
- 40 gr ansjovis
- 25 gr rode ui
Dressing
- 60 gr cottage cheese
- 20 gr rode pesto
Snij de courgette tot pasta, de tomaten in partjes en de rode ui in dunne ringen. Om echte courgetti te maken is een spirelli ideaal, heb je geen spirelli dan kan dit ook met een kaasschaaf of scherp mes.
Neem een diep bord en doe hier de rucola, courgette, tomaten, rode ui en ansjovis in.
Maak een dressing met de cottage cheese en rode pesto en schep deze over de courgetti.
Kruid naar smaak met wat zout, peper,olijfolie en balsamicoazijn. Serveer eventueel met een stuk ciabatta.
Voedingswaarde
Kcal 306 C.18 F.16 P.22

Reactie plaatsen
Reacties