Home » Receptenindex » Courgetti ansjovis rode pesto

Courgetti ansjovis rode pesto

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 21:51

Een flinke bak groen, hoog in eiwit met heerlijke smaken. De ideale 'salade' courgetti op een warme zomeravond

Courgette is een grote favoriet, een veelzijdig stukje groenvoer. Door de redelijk vlakke smaak dient er in het geval van courgetti een goede smaakmaker toegevoegd te worden. Dit keer ansjovis en rode pesto.

Dit is een lichte maaltijd, perfect voor een warme zomerdag.

Ingrediënten

  • 200 gr courgette
  • 100 gr snoeptomaten
  • 40 gr rucola
  • 40 gr ansjovis
  • 25 gr rode ui

Dressing

  • 60 gr cottage cheese
  • 20 gr rode pesto

Snij de courgette tot pasta, de tomaten in partjes en de rode ui in dunne ringen. Om echte courgetti te maken is een spirelli ideaal, heb je geen spirelli dan kan dit ook met een kaasschaaf of scherp mes.

Neem een diep bord en doe hier de rucola, courgette, tomaten, rode ui en ansjovis in.

Maak een dressing met de cottage cheese en rode pesto en schep deze over de courgetti.

Kruid naar smaak met wat zout, peper,olijfolie en balsamicoazijn. Serveer eventueel met een stuk ciabatta. 

 

Voedingswaarde

Kcal 306 C.18 F.16 P.22

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.