Home » Receptenindex » Bami met vegan 'spek'

Bami met vegan 'spek'

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 07:30

De bekende groentemix wordt hier wekelijks gegeten in combinatie met een eiwitbron, rijst of bami. super snel, voedzaam en heerlijk gekruid.

Dit gerecht is snel te bereiden en ideaal om mee te nemen in je lunchbox. Ik varieer vaak tussen rijst, bami of een ander soort noodle. Meestal samen met wat kip of een (gekookt) ei, vandaag met de vegan spekjes van de Lidl. 

 

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 pak bami/nasi groente 400-450 gr
  • 100 gr ongekookte bami
  • 1 ui
  • 1 tn knolfook
  • 1,5 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 pak vegan spek 140 gr.
  • 1 el. miso pasta
  • 2 el oestersaus

Erbij

  • 200 gr komkommer
  • 100 gr atjar.
  • 1/2 lente-ui

 

Snij de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. Houd de knoflook apart en doe de overige gesneden ingrediënten samen met wat olie en miso pasta in een wok pan. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. 

Bereid ondertussen de bami volgens de verpakking.

Voeg hierna de knoflook en spekjes toe aan de wok. Bak deze kort mee en voeg de groente samen met de oestersaus toe. Wok dit tot de groente iets zachter zijn geworden en schep losjes de bami erdoor. Roer goed door tot alles mooi vermengd is.

 

Verdeel de mix over twee diepe borden.

Serveer met wat komkommer, fijngesneden lente-ui en atjar. Kruid naar wens met wat sambal of gebakken uitjes.

 

Voedingswaarde per portie

Kcal 370 C.55 F.4 P.30


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.