Home » Receptenindex » Breakfast Strawberry Cheesecake

Breakfast Strawberry Cheesecake

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 06:15

Natuurlijk niet te vergelijken met de beukers van Starbucks, maar absoluut een heerlijk vullende en zoete snack zonder berg aan suiker en vet.

Dit recept is met elk type magere kwark en fruit te maken. Dit keer ging ik voor de bekende Strawberry Cheesecake, maar vervang de vanille kwark bijvoorbeeld voor citroen en de aardbei voor sinaasappel. Je hebt dan een heerlijk frisse editie. 

Met dit taartje kan je gerust ontbijten.

 

Ingrediënten voor de vulling

  • 1000 gram optimel griekse stijl vanille
  • 200 gram light roomkaas naturel
  • 60 gram whey (in de smaak vanille of aardbei,)
  • 250 gram aardbeien *altijd in de vriezer
  • 10 blaadjes gelatine

Ingrediënten voor de bodem

  • 200 gram roggebrood
  • 75 gram dadels
  • 30 gram hazelnoten 
  • 30 gram kokosolie

 

Leg de blaadjes gelatine op een bordje en schenk hier koud water over. Laat dit staan.

Hak de hazelnoten in kleinere blokjes en snij de dadels in stukjes, doe deze samen met het roggebrood in een keukenmachine en mix tot een fijn en korrelig geheel. Smelt de kokosolie kort in de magnetron en mix deze vervolgens ook door dit mengsel.

 

Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het bodemmengsel hierop, druk stevig aan met de bolle kant van en lepel. Zet dit in de koelkast.

Meng in een kom de kwark, roomkaas en whey tot een geheel.

 

Doe de aardbeien nu in de keukenmachine en mix deze kort tot alle grote stukken weg zijn. Schenk de aarbeien-massa in een steelpannetje en verwarm deze op het vuur. 

Knijp de koud geweekte blaadjes gelatine uit en voeg deze aan de aardbeien toe zodra dit kookt. Haal direct van het vuur en roer tot alle gelatine is opgelost. Roer even door tot de hitte eraf is en voeg dit toe aan het kwarkmengsel.Haal de taart uit de koelkast en schenk de vulling in de vorm. 

 

Met wat aarbeienrestanten uit de keukenmachine heb ik nog een creatieve poging gedaan op de bovenkant van de taart. 

Laat de taart minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.

 

Voedingswaarde per punt 1/8

250 Kcal C.26 F.7 P.20

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.