Home » Receptenindex » Indonesische Rendang

Indonesische Rendang

Gepubliceerd op 30 augustus 2020 om 06:30

Rendang is niet voor niets uitgeroepen tot het lekkerste gerecht ter wereld. Oma's stoofvlees + Aziatische kruiden is ook gelijk aan het beste van twee werelden.

Dit recept schrikt misschien af door de vele ingrediënten, maar eigenlijk is het een kwestie van mixen en pruttelen. Oh ja, het lastigste is  geduld, pruttel geduld.

 

Ingrediënten voor de boemboe

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 (groene) pepers
  • 3 cm gember
  • 1 th ketoembar
  • 1 th komijn
  • 1/2 th nootmuskaat
  • 1/2 th loas
  • 1 th kurkuma
  • 2 th bruine suiker
  • 1 el sambal
  • 3 el ketjap

Mix deze ingrediënten volledig fijn, dit kan in een vijzel of nog makkelijker een chopper. Snij hiervoor de uien, knoflook, pepers en gember wel al wat fijn.

Deze fijne pasta wordt gebruikt in de stoofpot. 

 

Ingrediënten voor de Rendang

  • Boemboe (1/2 van het recept hierboven)
  • 500 gr+ sukade
  • 1 stengel citroengras
  • 2 steranijs
  • 3 laurierbladen
  • 5 kruidnagels
  • 3 Kaffir limoen bladen
  • 400 ml kokosmelk

Voeg alle ingrediënten in een (stoof)pan en zet het vuur aan. Na minimaal 2.5 uur is het vlees klaar.

Laat het vlees het liefst zo lang mogelijk zacht/inkoken. 

Persoonlijk vind ik deze rendang nog lekkerdere wanneer in deze de volgende dag pas eet. 

 

Op de foto's heb ik een dubbele portie gemaakt. Met 1000 gr vlees en alle boemboe. De helft van de boemboe kan je goed in de vriezer bewaren

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.