Wentelteefjes van Krentenbollen

Lekkere wentelteefjes met krenten en wat extra eiwitten
pinit

Eten weggooien vind ik echt not done. Er is altijd wel wat leuks mee te verzinnen.  In bijna elk too good to go van de plaatselijke supermarkt tref ik krentenbollen. Ontzettend lekker maar de laatste paar belanden toch vaak in de vriezer. 

Er is altijd wel wat leuks mee te verzinnen, natuurlijk de ene keer wat succesvoller dan de andere.

Deze editie was een succes.

Porties: 1

Beschrijving

Natuurlijk kun je dit recept maken met twee hele eieren. In dit recept skip ik dat kleine beetje extra vet. 

Idem voor de krentenbol. Heb je oud gewoon brood of bolletjes, alles is om te toveren in wentelteefjes. 

Ingrediënten voor 1 portie wentelteefjes

Bereiding

  1. Snij de krentenbol in 3 plakken.

    Wanneer je deze 'normaal' doorsnijd heb je 2 halfjes, maar ik geef voorkeur aan 3 volle wentelteefjes.

    In een diep bord/schaaltje meng je het eiwit, melk, zout, kaneel en eventueel wat extra zoetstof.

    Dip de sneetjes in de schaal.

    Druk ze voorzichtig aan waarna ze zich goed volzuigen. Wissel de kantjes af zodat ze allemaal een gelijke hoeveelheid van het mengsel opnemen.

    Laat dit even rustig intrekken.

     

    Zet een pan op het vuur en laat het klontje boter smelten, zodra dit warm is kunnen de wentelteefjes hierin bakken. Dek deze na het aanbakken van beide kanten kort af zodat ze van binnen geen rauw eiwit hebben.

    Maak ze niet te gaar!

     

     

    Serveer ze met wat extra kaneel, custard of wat magere kwark
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 214kcal
Calorieën van vet 5kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 28g10%
Proteïne 12g24%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Al mijn krentenbollen 'scoor' ik middels Too Good To Go. DE app om voedselverspilling tegen te gaan.

Heb jij dit recept gemaakt?