Home » Receptenindex » Wentelteefjes van Krentenbollen

Wentelteefjes van Krentenbollen

Gepubliceerd op 29 augustus 2020 om 07:00

Eten weggooien vind ik echt not done. Er is altijd wel wat leuks mee te verzinnen.  In bijna elk too good to go van de plaatselijke supermarkt tref ik krentenbollen. Ontzettend lekker maar de laatste paar belanden toch vaak in de vriezer. 

Er is altijd wel wat leuks mee te verzinnen, natuurlijk de ene keer wat succesvoller dan de andere.

Deze editie was een succes.

Ingrediënten

  • 1 krentenbol
  • 2 eiwitten (+/- 60ml)
  • 50 ml melk (mager/kokos/amandel)
  • snufje zout
  • kaneel
  • 5 gr boter (om in te bakken)
  • *optioneel wat zoetstof

Snij de krentenbol in 3 plakken, zie voorbeeld op de foto. Wanneer je deze 'normaal' doorsnijd heb je 2 halfjes, maar ik geef voorkeur aan 3 volle wentelteefjes.

In een diep bord/schaaltje meng je het eiwit, melk, zout,kaneel en zoetstof. Dip de krentenbollen in de schaal. Druk ze voorzichtig aan waarna ze zich goed volzuigen. Wissel de kantjes af zodat ze allemaal een gelijke hoeveelheid van het mengsel opnemen. Laat dit even rustig intrekken.

 

Zet een pan op het vuur en laat het klontje boter smelten, zodra dit warm is kunnen de wentelteefjes hierin bakken. Dek deze na het aanbakken van beide kanten kort af zodat ze van binnen geen rauw eiwit hebben. Maak ze niet te gaar!

 

Serveer ze met wat extra kaneel en eetlepel kwark.

Voedswingwaarde (zonder kwark)

214 Kcal C.28 F.5 P.12

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.