Home » Receptenindex » Pannenkoeken: Ei, banaan en havermout

Pannenkoeken: Ei, banaan en havermout

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 06:30

Er gaan veel pakken pannenkoekmix rond onder de naam 'protein pancakes'. Inmiddels heb ik vele pakken geprobeerd en dit liep toch altijd uit op een kleine teleurstelling.

    In Amerika gaat ook een type rond, 'Kodiak Cakes Power Cakes Protein Packed'. Ik werd nieuwsgierig en op vakantie trof ik al snuffelend door alle Walmart paden de pakken van dit merk aan. Vooruit, ééntje gaat mee, de smaak Cinnamon oats.

    Het pak is inmiddels in rook OPgegaan, net als onze plannen om dit pak flink in te slaan op vakantie dit jaar ... 

    Ze waren echt heerlijk! Stevig, smaakvol en knappe voedingswaarden.  De jongens in dit recept komen tot nu toe het meest in de buurt van de kodiak cakes, maar de zoektocht gaat verder. 

     

    Ingrediënten voor 1 portie

    • 1/2 banaan (75 gr)
    • 2 Eieren
    • 20 gr havermout
    • 10 gr volkorenbloem
    • 10 gr Whey
    • Kaneel, zout.
    • 1,2 el water

    80 gr Topping - magere kwark (waan het een dot slagroom)

    Prak de banaan fijn in een kom, voeg hier de droge ingrediënten en kruiden aan toe en roer stevig door. Meng als laatse de 2 eieren door het beslag met één of twee eetlepels water. Havermout heeft even de tijd nodig om het vocht op te nemen en zacht te worden. Laat het beslag daarom even staan. Bij mij is dat de tijd om de keuken weer een beetje toonbaar te maken.

     

    Bak de pannenkoeken in de koekenpan, gebruik een beetje kokosolie en wrijf deze uit met keukenpapier. Zo zit er voldoende in de pan om de pannenkoeken niet te laten plakken.

    Draai de pannenkoek pas om als er bubbetlje aan de bovenkant verschijnen en de randjes niet meer vloeibaar zijn.

    Bak niet te lang aan de tweede zijde, net gaar.

     

    Voedingswaarde (3 st.)  incl. topping. 

    400 Kcal C.36 F.12 P.34


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.