Home » Receptenindex » Romig bramenijs zonder room

Romig bramenijs zonder room

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 21:48

Deze warme zomer van 2020 is flink aan het branden. Dat schreeuwt om lichte maaltijden, verfrissende drankjes en natuurlijk IJS, veel ijs.

    Onze tuin staan helemaal vol met bramen, elk jaar groeien de struiken verder en plukken we ons een ongeluk. De afgelopen oogsten heb ik in de vriezer gedaan voor een nieuw projectje. Bramenijs.

    Ik hou niet zo van sorbetijs, er moet wel een romig aspect in. Whey/ eiwitpoeder is dan wederom weer een fantastisch alternatief op slagroom.

     

    Ingrediënten

    • 300 gr bramen (bevroren, uit de vriezer)
    • 50 gr whey
      • 100  ml water, afhankelijk van de substantie en kracht van je mixer

    Nodig

    • keukenmachine/mixer
    • bakje voor in de vriezer

    Haal de bramen uit de vriezer en leg deze vast is de mixer. Laat deze kort ontdooien, anders kan de mixer hier niet goed mee overweg.

    Als de ergste kou van de bramen is kan de Whey erbij en de mixer aan. Mix tot een mooi geheel. Mocht de mix de hard zijn kan je wat water toevoegen. Doe een beetje per keer. Je kan nu ook eventueel =wat hele (verse) bramen door het ijs heen roeren. 

    Schep het ijs in de  het bakje en stop deze weer in de vriezer om hard te worden, roer om het half uur even door om luchtig te houden. 

     

    Klaar is het romige bramenijs. Lekker met wat verse bramen, kwark of kokosrasp.

     

    Voedingswaarde gehele bak, maar je kan hem best delen. ;)  310 Kcal C.33 F.4 P.36

     

    *Natuurlijk kan je dit met elk type fruit (uit de vriezer) doen. Mango en banaan zijn op deze wijze ook erg lekker. 


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.