Home » Receptenindex » Stickey Chicken ❤

Stickey Chicken ❤

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 06:00

Dit recept stond gefrommeld in mijn eerste receptenboekje, totaal vergeten en ook geen idee wat te verwachten. De Mr. was duidelijk. Dit mag je vaker maken!

Een simpel ovengerecht, laat de kip met marinade een nachtje intrekken om alle smaken goed op te nemen. De volgende dag hoef je enkel de kip in de oven te schuiven.

Deze kip kan je bij/met/in alles gebruiken. Een lekker pittig broodje, een gevulde salade (zoals op de foto) of simpel met wat gekookte rijst en wokgroente.

 

Ingrediënten voor 3 porties

  • 500 gr kipdijen
  • 3 tn knoflook
  • 35 ml honing
  • 50 ml ketchup
  • 40 ml soja saus
  • 60 gr bruine suiker
  • 1 el mosterd

Snij de kip in grove stukken, pers de knoflook uit en voeg alles samen in een afsluitbare bak. Roer goed door en zet een nacht ik de koelkast.

 

De volgende dag/avond verwarm je de oven op 175 graden. Doe de kip in een ovenschaal en zodra de oven warm is doe je de kip hierin.

Na 30 minuten is het tijd om te smullen!

 

Voedingswaarde per portie kip

424 Kcal C.35 F.18 P.30

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.