Home » Receptenindex » Wortelhummus -/- extra olijfolie

Wortelhummus -/- extra olijfolie

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 06:00

Deze wortelhummus is een variatie op de bekende klassieker. Er zit geen olie en iets minder  tahin in. Hierdoor is het een hele slanke editie. Door wortel toe te voegen krijgt de hummus een zoete en warme smaak.

Gewone hummus is inmiddels wel bekend. In elke supermarkt liggen wel tig opties van verschillende merken. Thuis maak ik vaak ook een bakje, lekker in een bowl, salade of als dip met wortel en bleekselderij. 

 

Ingrediënten voor één bakje

  • 60 gr wortel
  • 125 gr kikkererwten 
  • 20 gr tahin
  • 20 ml citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Zout, komijn peper

Kook of stoom de wortel gaar en laat deze even afkoelen. Lek de kikkererwten uit het blik maar gooi het vocht uit het blikje niet weg.

 

Doe de afgekoelde wortel in stukjes, kikkererwten knoflook, tahin, citroensap in een keukenmachine en mix fijn. Voeg wat konijn, peper en zout naar smaak toe.

Voeg nu per keer een eetlepel vocht uit het blik toe en mix het geheel nogmaals in de keukenmachine. Blijft dit herhalen tot de gewenste dikte. Proef en kruid nogmaals. Meestal doe ik nog wat extra citroensap en zout. 

Laat even door mixen en klaar is je wortelhummus!

 

Op de foto heb ik wat chiliolie en peper toegevoegd, het oog wil ook wat.

 

Voedingswaarde  per 100 gr. 116 Kcal C.9,4 F.5,5 P.5,4

(Leuk vergelijk, één van de bekendere merken is per 100 gram 312 Kcal C.6 F.30 P.6) ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.