Home » Receptenindex » Vegan scrambled eggs

Vegan scrambled eggs

Gepubliceerd op 7 september 2020 om 06:00

Vegan scrambled eggs, een roereitje van tofu. Ik zag dit hier en daar al eens voorbij komen. Toen ik in de toko een mega blok tofu voor een prikkie zag moest ik dit toch eens proberen.

Leuk voor de afwisseling en smaakvol door alle kruiden die je zelf kan toevoegen. Natuurlijk wél met kurkuma en Kerrie voor het roerei effect. ;) Een koolhydraatarm en eiwitrijke maaltijd.

 

Ingrediënten voor één portie

  • 200 gram tofu
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kurkuma,kerrie, knoflookpoeder,chilipoeder, zout en peper
  • koriander, bosui

Prak de tofu met een vork in stukjes, maak ze niet te fijn. 

 

Doe de olijfolie en ui in de pan en bak deze glazig, voeg de paprika toe. Zodra deze iets zachter is kan de tofu in de pan met alle kruiden. Ik deed 1 theelepel kerriepoeder en overige kruiden een halve theelepel. Zodra de kruiden geurig zijn kan de knoflook erbij.

Na 2 minuutjes de edelgistvlokken toevoegen met eventueel wat water voor een creamy substantie.

 

Schep op een bord en strooi wat bosui,zout en koriander erover.

Voedingswaarde 350 Kcal. C. 17 F.20 P.26


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.