Home » Receptenindex » Oosterse kipgehaktballetjes

Oosterse kipgehaktballetjes

Gepubliceerd op 16 september 2020 om 06:00

Lekker als borrelsnack, maar ook goed te combineren in een nasi. Oosterse kipballetjes. 

Sinds ik kipgehakt heb 'ontdekt'pak ik eigenlijk nooit meer rundergehakt. De voedingswaarde zijn 'beter' en de smaak vind ik lekkerder. 

Deze  balletjes zijn ook goed vooraf te maken. Draai de balletje en zet weg in de koelkast.

Enkel nog even afbakken in de oven en aanvallen maar! 

 

Ingrediënten voor 20 balletjes (3 porties)

  • 400 gr kipgehakt
  • 1 ui
  • 15 gr gember
  • 20 gr Oestersaus
  • 10 gr Lichte sojasaus
  • 15 gr donkere sojasaus
  • 25 gr paneermeel

 

Verwarm de oven op 190 graden.

Snij de ui fijn en rasp de gember. Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng goed door.

Draai van het geheel 20 kleine (pingpong)balletjes.

 

Gaar de balletjes op een bakplaat met bakpapier voor 20-25 minuten in de oven.

 

Lekker als snack met chilisaus of als gerecht met nasi.

Voedingswaarde per balletje 39 Kcal C.2 F.2 P.4

Per portie (6-7 balletjes) 253 Kcal C.13 F.13 P.26

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.