Home » Receptenindex » Surinaamse Masala kip, voor bij de roti

Surinaamse Masala kip, voor bij de roti

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 06:00

Lang heb ik gedacht dat Roti het gerecht was, maar nee. Roti is de pannenkoek voor bij de masala kip.

Thuisbezorgd.nl heeft geen goede klant aan ons, we bestellen ongeveer 3 keer per jaar iets. 3 keer bij dezelfde, voor hetzelfde. Een bestelling roti kip kerrie van Toko Gein. 

Deze massala kip lijkt op de Toko versie, lekker met een rotiplaat, een ei en wat sperziebonen.

(Yes I know, originele 'roti kip kerrie' gaat samen met aardappel en kousenband, maar dit is mijn editie ;)

 

Ingrediënten voor 6 porties kip

  • 1 kilo kipdijen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tomaten

Kruiden

  • 4 el masala kerrie
  • 1 el gember(poeder)
  • 2 el kurkuma
  • 1 el paprika
  • 1 el komijn
  • 2 cm trassie
  • 1 bouillonblokje*
  • 1 maggiblokje*
  • madame Jeanette (optioneel)

Gooi alle kruidenpoeders alvast samen in een kommetje en kook 1 liter water. Snij elke kipdij in 2 of 3 stukken, de tomaten in blokjes en zet apart.

Snij de uien en knoflook fijn en verwarm deze in een braadpan met 2 eetlepels olie.

Zodra deze iets glazig worden kunnen de kruiden en tomaat erbij. Bak de kruiden aan, als dit dreigt aan te bakken kan je per keer een eetlepel water toevoegen.

Bak even om alle smaken omhoog te halen en voeg hierna de kip toe. Bak de kip aan. Zodra deze rondom gebakken is kan het bouillon- en maggieblokje over de kip en schenk het gekookte water erbij. De kip moet net niet onderstaan.

Laat geheel zachtjes pruttelen en indikken voor +/- 45 minuten. Proef tegen het einde of er wat zout of zoet bij moet.

Deze pan kip is voldoende voor 6 porties masala kip.

 

Voedingswaarde per portie

323 Kcal C.6 F.18 P.33

*Ja echt, dit maakt het af. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.