Home » Receptenindex » Hartige kwarkbroodjes, vers bij de lunch

Hartige kwarkbroodjes, vers bij de lunch

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 06:00

Deze bolletjes met kwark zijn snel te maken. Ze hebben geen tijd nodig om te rijzen en hoeven maar 30 minuten in de oven.

Met dit recept maak je 4 bollen vers voor de lunch. Lekker bij bijvoorbeeld een salade met wat roomkaas en gerookte zalm.

Je kan deze bollen ook makkelijk omtoveren naar een zoete editie. Voeg dan wat kaneel, koek- en speculaaskruiden of suiker toe in plaats van de hartige kruiden hieronder. 

 

Ingrediënten voor 4 bolletjes

  • 1 ei
  • 35 gram geraspte (geiten)kaas
  • 150 gram magere kwark
  • 125 gram patentbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • kruiden; Kerrie,komijn, knoflookpoeder, peper, zout

 

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Mix eerst de natte ingrediënten met de kaas. (1/tm 3)

Mix dan de droge ingrediënten en kruiden. (4 t/m 6)

 

Voeg beide mengsels samen en meng dit tot een plakkerig geheel. Schep 4 gelijke bollen uit het beslag en verdeel deze op een bakplaat met bakpapier.

Bak de broodjes 30 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk zijn gekleurd.

 

Voedingswaarde per bol

175 Kcal C.25 F.4 P. 11


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.