Home » Receptenindex » Lowcarb Avocado eiersalade

Lowcarb Avocado eiersalade

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 06:00

Avocado en ei, een gouden combi. Meestal smeer ik de avocado uit op een cracker met daarop een gekookt ei. In een salade mengt dit toch wat anders. Met dit recept maak je een heerlijke avocado-ei 'smurrie' voor in de salade, op brood of als dip.

 

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • Halve avocado
  • 2 eieren
  • 1/4 rode ui
  • 1 eetlepel crème fraîche (roomkaas/ kwark)
  • citroensap
  • peper,zout

 

Kookt twee eieren, niet te zacht maar zeker niet tot blauw. Laat even schrikken en afkoelen.

Neem een schaaltje en prak hier de avocado in dit pasta. 

Snij de rode ui goed fijn en meng deze samen met het citroensap, cream, peper en zout. Snij de eieren in kleine stukjes, meng 1,5 ei door de avocado-pasta.

 

Deze koolhydraatarme avocado-cream bevat 341 Kcal C.10 F.27 P.16 

 

De salade kan je op vele manieren gebruiken, het overgebleven halve eitje kan natuurlijk ook door de salade. Ik vind het zelf lekker om deze apart toe te voegen als topping.

 

Zie de afbeeldingen als voorbeeld. Een lekker gevulde salade met romaine sla, bleekselderij en wat tomaatjes. Tover dit naar een maaltijdsalade door wat gekruide krieltjes uit de airfryer toe te voegen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.