Home » Receptenindex » Granola met extra noten

Granola met extra noten

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 06:00

In de gemiddelde cruesli, granola, muesli weet je nooit aan het eerste aanzicht wat er daadwerkelijk inzit. Meestal een hoop suiker, honing, siroop oid.

Deze granola bevat een stuk meer noten en een beetje honing. Bewaar in een afsluitbare pot om zo lang mogelijk van de krokante mix te genieten.

 

Ingrediënten (voor 1 pot)

  • 225 gr grove havermout*
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr pecannoten
  • 50 gr walnoten
  • 15 gr kaneel
  • 100 gr rozijnen
  • 15 gr kokosolie
  • 15 gr honing
  • scheutje vanille aroma


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten (behalve de rozijnen!) in een grote kom. Roer even door. Verwarm de kokosolie kort zodat deze vloeibaar wordt, roer hier de honing en eventueel wat vanillearoma door. Mix het oliemengsel met de noten, roer goed door zodat alles een klein likje van de olie heeft. 
Verspreid het geheel over een bakplaat. Rooster de granola krokant in 15-20 minuten en schep halverwege om.  

Laat volledig afkoelen, strooi de rozijnen erover en schep het mengsel in een afsluitbare pot.

 

*De 225 gram havermout is 1/2 pak grove havermout van de AH. Van de noten voeg ik altijd +/- 200 gram toe, natuurlijk naar eigen smaak en voorraad in te vullen. Met name pecan- en walnoten vind ik onmisbaar in een lekkere granola!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.