Home » Receptenindex » Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 06:00

Niet light of luchtig. Dit bord pasta bevat veel kaas, spek en ei. We gaan weer wat koudere dagen tegemoet. Tijd voor warme stevige maaltijden om samen van te genieten met een knap glas wijn. 

Toch zal ik bekennen dat ik de verhoudingen iets heb omgegooid t.o.v. een klassieke pasta carbonara. Het gemiddelde pasta recept bevat 100 gr ongekookte pasta per persoon, ik beperk dit tot 70 gr per persoon. Zo heb ik nog een gaatje over voor wat gegrilde groene asperges voor erbij. Er gaan trouwens carbonara recepten rond met room, volgens mij is dat in Italië niet echt de bedoeling.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren (alleen de dooier)
  • 80 gr geraspte kaas (parmesan reggiano)
  • 200 gr spekjes (pancetta)
  • veel zwarte peper en zeezout
  • 2 kleine sjalotjes fijn gesneden
  • 5 teentjes fijn gehakte knoflook
  • 280 gr spaghetti
  • olijfolie

Erbij

  • 500 gr groene asperges (190 graden -20 minuten grillen in de oven met olijfolie, peper en zout)

 

Bak de spek, ui en knoflook in de olijfolie, kook de spaghetti. Meng de kaas met veel vers gemalen zwarte peper, de eidooiers en een beetje grof zout,

 

Als de spaghetti beetgaar is, kan deze van het vuur. Gooi het kookvocht niet weg, bewaar een beetje. Haal de pan spek van het vuur en doe de iets gekoelde spaghetti hierbij. Meng dit direct het kaas-eimengsel, roer door terwijl je een eetlepel heet kookvocht toevoegt en de pan weer op laag vuur zet.

Blijf roeren! Het geheel moet zachtjes stollen in de warmte, maar we willen geen roerei.

 

Kruid met lekker veel versgemalen peper en eventueel wat extra zout. 

 

Voedingswaarde per portie excl. groente

Kcal.550 C.48 F.27 P.31


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.