Home » Receptenindex » Eiwitrijk bananenbrood

Eiwitrijk bananenbrood

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 06:00

Een makkelijk recept voor bananenbrood, met een basis van havermout. Dit maakt het een heerlijk vullend en lekker stevig brood. de Ideale zoete middagsnack.

Dit is sowieso het bananenbrood met de beste macro's.  Een tijd terug had is een pot appelmoes open en geen idee wat ik ermee moest. Hieruit ontstond een zoektocht naar baksels met alle andere overblijfselen, o.a. rijpe banaan en eieren. 

Het eerste deel van het brood gaat binnen dag 1 en 2 al snel op. Wat overblijft bewaar ik gesneden per portie van 2 in de vriezer, altijd handig om mee te nemen.

 

Ingrediënten

  • 150 gr appelmoes (suikervrij)
  • 160 gr havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 2 th kaneel
  • 1 th vanille aroma
  • 120 gr whey vanille 
  • 4 eiwitten (+/- 125 gr)
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl baking powder

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Prak de bananen en voeg de andere ingrediënten toe. Mix tot een egaal beslag. 

Doe de mix in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm. De cake is in 35-40 minuten gaar.

Ik haal uit mijn vorm 16 plakken en snack er meestal 2 per portie.

 

Voedingswaarde per plak 

74 Kcal C.10 F.1. P.5,1

Met een portie van 2 plakken heb je maar 150 kcal en meer dan 10 gram eiwit binnen. Een hele dikke prima als je het mij vraagt. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.