Home » Receptenindex » Kipsalade met pesto en courgette

Kipsalade met pesto en courgette

Gepubliceerd op 26 september 2020 om 06:00

Het gaat mee op reis in de auto of in de koeltas naar een warme stranddag. toch gezond maar geen zin om echt te koken. Genoeg redenen te bedenken om dit weer te eten. Koolhydraatarm, maar vol met eiwitten en groente.

Dit recept komt in basis van de MR., inmiddels 8 jaren en veel verbeteringen verder is dit mijn editie .

In mr. edition ging enkel wat rucola, veel pasta en 1 pot pesto, waarna het potje vervolgens nog werd gevuld met olijfolie (deels) om alle pesto uit het potje te krijgen...

Heb je de tijd? Snij dan plakken van de courgette en grill een paar mooie strepen hierop. Iets minder tijd, gooi plakken courgette op de heetste temperatuur 15 minuten in de oven. Geen tijd, courgette kan ook makkelijk rauw (als courgettie) door de salade.

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 100 gr gerookte kip
  • 150 gr courgette
  • 150 gr snoeptomaatjes
  • 40-50 gr rucola (melange)
  • 10 gr pijnboompitten
  • 10 gr rode ui
  • dressing
    • 15 gr pesto, 50 gr cottage cheese, 1 th balsamicoazijn
  • peper en zout

Snij de kip, tomaten, courgette en ui in stukjes. Mix de ingrediënten voor de dressing samen en rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
Neem een diep bord en leg hier een flinke bodem sla in gevolgd door alle andere ingrediënten.

Naar smaak extra zout, peper, pesto en/of balsamicoazijn toevoegen.

 

Voedingswaarde per portie

Kcal.390 C.18 F.17 P.36

Een aantal variaties in dit recept:

    • Kip vervangen door uitgebakken spekjes/bacon
    • Courgette vervanger door broccoli
    • Rode pesto i.p.v. groene pesto
    • Gedroogde tomaatjes i.p.v. de cherrytomaten
    • Voeg wat gekookte pasta of quinoa toe.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.